КРУПА МАННА марка М
Манна крупа (Вона ж манка) - крупа, виготовлена з пшениці, шляхом дуже дрібного помелу. Середній діаметр частинок в межах від 0,25 до 0,75 мм.
Манну крупу виробляють по ГОСТу 7022-97 з двох сортів пшениці, в залежності від яких вона маркується: У манній крупі міститься велика кількість крохмалю, рослинний білок, глютен (клейковина), мінеральні речовини (кальцій, калій, натрій, фосфор, залізо, магній), вітаміни - В1, В2, В6, Е. Манна крупа - це єдина крупа, здатна перетравлюватися в нижньому відділі кишечника, де вона швидко починає всмоктуватися в його стінки. Активно виводить жир і слиз з організму. За рахунок низького вмісту клітковини манну кашу рекомендують вживати при захворюванні шлунково-кишкового тракту, особливо в післяопераційний період на кишечник або шлунок. Дуже корисна манна крупа літнім людям, так як вона запобігає розвитку злоякісних пухлин в товстій кишці, захищає від гіпермінералізації кров'яних тілець. Манна каша - не єдине блюдо, яке можна приготувати з крупи, її використовують в різних рецептах супів, салатів, запіканок, пудингів, галушок і багатьох інших страв. У процесі приготування манної крупи, в ній зберігаються всі корисні якості, так як вона дуже швидко готується. Вона висококалорійна і живильна, добре засвоюється. Поживна цінність 100 г продукту : білки- 10,3 г; жири - 1,0 г; вуглеводи - 68,0 г;, Енергетична цінність 100 г продукту : 328 ккал (1372,4 кДж) в 100 г продукта.
Манна крупа розфасовується: |
Рецепт:
Манний пудинг2 cтакана молока Приготування: У каструльку налити молоко, додати вершкове масло і довести до кипіння, всипати манку тонкою цівкою і варити постійно помішуючи 7-10 хвилин.
Потім вимкнути вогонь, накрити кришкою і відставити. Відокремити білки від жовтків, збити жовтки з цукром в пишну світлу масу. Додати збиті жовтки і ваніль в кашу, перемішати. |