КРУПА МАННА марка М

Манна крупа (Вона ж манка) - крупа, виготовлена ​​з пшениці, шляхом дуже дрібного помелу. Середній діаметр частинок в межах від 0,25 до 0,75 мм. Манну крупу виробляють по ГОСТу 7022-97 з двох сортів пшениці, в залежності від яких вона маркується:
• М – м'який сорт пшениці;
• МТ - м'який сорт пшениці з домішкою твердих сортів до 20%;
• Т – твердий сорт пшениці.

У манній крупі міститься велика кількість крохмалю, рослинний білок, глютен (клейковина), мінеральні речовини (кальцій, калій, натрій, фосфор, залізо, магній), вітаміни - В1, В2, В6, Е.

Манна крупа - це єдина крупа, здатна перетравлюватися в нижньому відділі кишечника, де вона швидко починає всмоктуватися в його стінки. Активно виводить жир і слиз з організму. За рахунок низького вмісту клітковини манну кашу рекомендують вживати при захворюванні шлунково-кишкового тракту, особливо в післяопераційний період на кишечник або шлунок. Дуже корисна манна крупа літнім людям, так як вона запобігає розвитку злоякісних пухлин в товстій кишці, захищає від гіпермінералізації кров'яних тілець. Манна каша - не єдине блюдо, яке можна приготувати з крупи, її використовують в різних рецептах супів, салатів, запіканок, пудингів, галушок і багатьох інших страв. У процесі приготування манної крупи, в ній зберігаються всі корисні якості, так як вона дуже швидко готується. Вона висококалорійна і живильна, добре засвоюється.



Поживна цінність 100 г продукту : білки- 10,3 г; жири - 1,0 г; вуглеводи - 68,0 г;,


Енергетична цінність 100 г продукту : 328 ккал (1372,4 кДж) в 100 г продукта.



Манна крупа розфасовується:
- в паперові пакети вагою 1 кг;
- в поліпропіленові мішки 25, 50 кг.


Рецепт:

Манний пудинг

image1

2 cтакана молока
3 ст.л. вершкового масла
2/3 стакана манки
3 яйца
1/2 стакана сахара
дрібка солі
1 пакетик ваніліна
2 мандарина
вершкове масло для змащування форми


Приготування: У каструльку налити молоко, додати вершкове масло і довести до кипіння, всипати манку тонкою цівкою і варити постійно помішуючи 7-10 хвилин. Потім вимкнути вогонь, накрити кришкою і відставити.

Read More

Відокремити білки від жовтків, збити жовтки з цукром в пишну світлу масу. Додати збиті жовтки і ваніль в кашу, перемішати.
Окремо збити білки з дрібкою солі в пишну піну, акуратно ввести білки в кашу. Мандарини очистити, нарізати невеликими шматочками і додати в кашу, перемішати.
Викласти масу в форму змащену маслом і присипану борошном або панірувальними сухарями. Розігріти духовку до 180 С, випікати пудинг 40 хвилин.

Борошно

Борошно має дуже важливе значення в харчуванні людини. Вона широко використовується в кулінарії, хлібопекарській, макаронній та інших галузях харчової промисловості.

Висівки пшеничні

Висівки пшеничні - побічний продукт борошномельного виробництва, що представляє собою тверду оболонку зерна пшениці.

Манна крупа

Манна крупа (вона ж манка) - крупа, виготовлена ​​з пшениці, шляхом дуже дрібного помелу. Середній діаметр частинок в межах від 0,25 до 0,75 мм. Манна крупа широко застосовується для приготування різних страв.